Zoete pizza met ananas
Ingrediënten:
- 1 portie pizzadeeg
- 5 g tafelsuiker
- 12 dunne schijven ananas
- ½ potje dulce de leche (melkconfituur)
- 15 g boter, in piepkleine stukjes gesneden
- ½ pakje vanillesuiker
- 10 g geschaafde amandelen
- Rol het pizzadeeg uit (of haal het uit de verpakking).
- Leg het deeg plat neer op een met bakpapier beklede bakpleet. Prik het deeg meerdere keren in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst. (Of leg de kant en klare bodem op een met bakpapier beklede bakplaat)
- Bestrooi de rand van de pizza met tafelsuiker.
- Smeer een dun laagje dulce de leche over de pizza uit en laat daarbij een rand van 2 cm vrij.
- Schik dan de schijven ananas op de pizza.
- Laat ze overlappen, zodat je geen gaatjes ziet.
- Verdeel er de stukjes boter over.
- Bestrooi alles met de vanillesuiker en garneer het geheel met geschaafde amandelen.
- Bak de pizza 15 tot 20 minuten in een oven op 200 °C.