Wit­te piz­za met ru­co­la en to­ma­ten­saus

Keukenspullen
  1. pizzasteen of bakplaat
Ingrediënten
  • 1 blik pizzadeeg (met saus)
  • 250 g mascarpone
  • 2 el olijfolie
  • 3 zoete uien (in dunne ringen)
  • 200 g champignonplakjes
  • 15 g verse Italiaanse kruiden (fijngehakt)
  • 75 g rucola
Bereiding:
  • Verwarm de oven (met pizzasteen) voor op 200 °C.
  • Rol het deeg uit.
  • Bestrijk het deeg met de mascarpone en de randen met 1 el olie.
  • Verdeel 3/4 van de uien, de champignons en de helft van de Italiaanse kruiden en zout en peper over het deeg.
  • Schuif de pizza op de bakplaat of schuif een brede spatel onder de pizza en schuif hem op de steen. 
  • Bak de pizza in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
  • Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de achtergehouden ui met de rest van de kruiden 3 min.
  • Roer de tomatensaus uit het pizzapakket erdoor en breng alles aan de kook.
  • Schuif de pizza op een schaal, strooi de rucola erover en serveer met tomatensaus.