Witte pizza met rucola en tomatensaus
Keukenspullen
- pizzasteen of bakplaat
- 1 blik pizzadeeg (met saus)
- 250 g mascarpone
- 2 el olijfolie
- 3 zoete uien (in dunne ringen)
- 200 g champignonplakjes
- 15 g verse Italiaanse kruiden (fijngehakt)
- 75 g rucola
- Verwarm de oven (met pizzasteen) voor op 200 °C.
- Rol het deeg uit.
- Bestrijk het deeg met de mascarpone en de randen met 1 el olie.
- Verdeel 3/4 van de uien, de champignons en de helft van de Italiaanse kruiden en zout en peper over het deeg.
- Schuif de pizza op de bakplaat of schuif een brede spatel onder de pizza en schuif hem op de steen.
- Bak de pizza in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
- Verhit de rest van de olie in een steelpan en fruit de achtergehouden ui met de rest van de kruiden 3 min.
- Roer de tomatensaus uit het pizzapakket erdoor en breng alles aan de kook.
- Schuif de pizza op een schaal, strooi de rucola erover en serveer met tomatensaus.