Turkse Pizza (lahmacun)

Ingrediënten:
Saus:
  • 100 gram vegetarisch gehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 1 grote tomaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • enkele takjes verse koriander
  • 50 ml water
  • peper en zout
Vulling:
  • 1 rode paprika
  • 100 gram ijsbergsla

Bereidingswijze:

Saus:
  • Verwarm de oven voor op 230°
  • Verwijder de zaadlijst uit de paprika en chilipeper
  • Maak alle ingrediënten schoon en snijd ze in gelijkmatige stukken
  • Doe alle ingrediënten (behalve het vegetarische gehakt) voor de saus in een blender
  • Mix het geheel tot een gelijkmatig mengsel, voeg hierna het vegetarisch gehakt toe
  • Strijk de saus over de uitgerolde deegplakken
  • Plaats twee deegplakken op een met bakpapier bedekte bakplaat
  • Bak de pizza's gedurende 5-6 minuten in de hete oven van 230°
  • Herhaal dit voor alle pizza's
Afwerking + Vulling:
  • Rol de pizza's op en leg ze in een ovenschaal en zet de hete oven uit
  • Plaats ze vervolgens in de oven om warm te houden
  • Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij hem in dunne reepjes
  • Bak de paprikareepjes even in een koekenpan gaar
  • Haal de pizza's uit de oven, rol ze even open en verdeel er de ijsbergsla en paprikareepjes
  • Rol ze opnieuw op en serveer warm