Turkse Pizza (lahmacun)
Ingrediënten:
Saus:
- Maak deeg volgens het basisrecept
- of neem een kant en klare bodem
- 100 gram vegetarisch gehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode chilipeper
- 1 rode paprika
- 1 grote tomaat
- 2 eetlepels olijfolie
- enkele takjes verse koriander
- 50 ml water
- peper en zout
- 1 rode paprika
- 100 gram ijsbergsla
Saus:
- Verwarm de oven voor op 230°
- Verwijder de zaadlijst uit de paprika en chilipeper
- Maak alle ingrediënten schoon en snijd ze in gelijkmatige stukken
- Doe alle ingrediënten (behalve het vegetarische gehakt) voor de saus in een blender
- Mix het geheel tot een gelijkmatig mengsel, voeg hierna het vegetarisch gehakt toe
- Strijk de saus over de uitgerolde deegplakken
- Plaats twee deegplakken op een met bakpapier bedekte bakplaat
- Bak de pizza's gedurende 5-6 minuten in de hete oven van 230°
- Herhaal dit voor alle pizza's
- Rol de pizza's op en leg ze in een ovenschaal en zet de hete oven uit
- Plaats ze vervolgens in de oven om warm te houden
- Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij hem in dunne reepjes
- Bak de paprikareepjes even in een koekenpan gaar
- Haal de pizza's uit de oven, rol ze even open en verdeel er de ijsbergsla en paprikareepjes
- Rol ze opnieuw op en serveer warm