Pizza met crème fraîche, tomaat, champignons, rucola, mozzarella
Ingrediënten
- 1 gele paprika
- 125 gram cherrytomaatjes
- 5-7 champignons
- 50 gram pitloze zwarte olijven
- handvol fijngesneden rucola
- 1 bol (buffel) mozzarella
- 75 gram geraspte belegen kaas
- 125 gram crème fraîche
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel gedroogde tijm
- peper en zout
- Maak deeg volgens het basisrecept of neem kant en klare bodems
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier het deeg bovenop
- Smeer het deeg in met de crème fraîche
- Kruid het geheel met peper, zout, oregano en basilicum
- Halveer de cherrytomaatjes en schik ze over het deeg
- Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snij hem in dunne reepjes
- Schik de reepjes paprika over het deeg samen met de fijngesneden olijven
- Snij de champignons in schijfjes en de mozzarella in reepjes, verdeel over de pizza's
- Werk de pizza af met de tijm en geraspte kaas
- Plaats het geheel in de oven voor 18-22 minuten op 220º
- Schik vlak voor het serveren de rucola over de pizza en dien warm op