Pizza met 3 soorten kaas en honing

Ingrediënten:
  • 1 portie pizzadeeg (of een kant en klare bodem)
  • 5 g tafelsuiker
  • 50 g crème fraîche
  • 80 g mascarpone
  • 70 g ricotta
  • ½ bol mozzarella (ca. 60 g)
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 15 g geplette, gedopte walnoten
Bereiding:
  • Rol het pizzadeeg uit (of haal het uit de verpakking).
  • Leg het deeg plat neer op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Prik het deeg meerdere keren in met een vork, zodat het tijdens het bakken niet te veel rijst.
  • Bestrooi de rand van de pizza met tafelsuiker.
  • Strijk een laagje crème fraîche over de pizza uit, waarbij je een rand van ongeveer 2 cm breed vrij laat.
  • Strijk dan een laagje mascarpone op de pizza.
  • Houd genoeg mascarpone achter om er 4 kleine bolletjes van te rollen.
  • Snijd de ricotta en mozzarella in plakjes en schik die net als de 4 bolletjes mascarpone op de pizza. Garneer met stukjes walnoot.
  • Neem dan een lepeltjes en druppel er de honing in een cirkel op de kaas mee.
  • Bak de pizza 15 tot 20 minuten in een oven op 200 °C.