Pizza Marinara
Ingrediënten:
- 250 g pizzadeeg of een kant en klare bodem
- 70-80 passata (gepureerde tomaten) van San Marzano tomaten
- 1 teen jonge, verse knoflook, of de groene uitlopers verwijderd
- olijfolie van zeer goede kwaliteit
- 1 flinke snuf verse biologische oregano
- een paar basilicumblaadjes
- Verhit de oven voor op 250 °C.
- Breng in een kom de passata van San Marzano tomaten op smaak met de in dunne schijfjes gesneden knoflook, een scheutje olijfolie en een snufje fleur de sel.
- Spreid het deeg zo dun mogelijk uit op het werkblad dat is bestoven met een beetje meel. Gebruik eerst je vingertoppen en laat het dan heen en weer gaan, van je ene vlakke hand naar de andere.
- Rek het deeg vanuit het midden naar buiten uit. (of gebruik de kant en klare bodem)
- Leg het deeg of de bodem op een bakplaat die is ingevet met een beetje olijfolie.
- Giet een beetje olijfolie over het deeg.
- Strijk met een ronddraaiende beweging de op smaak gebrachte passata erover en zet 15 minuten in de oven, de pizza moet goudbruin en knapperig zijn.
- Als de pizza uit de oven komt, strooi je er oregano en basilicum over en sprenkel je er nog wat extra vierge olijfolie over.