Pizza Funghi

Ingrediënten:
  • Pizzadeeg (zie het recept) of een kant en klare bodem
  • 1 bakje champignons
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 bosje peterselie fijngehakt
  • 1 bol buffelmozzarella in plakken
  • olijfolie
  • Eventueel oregano
  • peper
  • zout
Bereiding:
  • Maak het pizzadeeg volgens de instructies in het basisrecept en zorg ervoor dat dit deeg alvast staat te rijzen, (of neem een kant en klare pizzabodem).
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons totdat deze enigszins gekrompen zijn.
  • Snipper de peterselie en de knoflook fijn en voeg deze toe.
  • Laat dit geheel zo’n 15 minuten garen, hierdoor zal er nog meer vocht uit de champignons verdwijnen en kunnen de smaken zicht goed verdelen.
  • Rol het pizzadeeg tot een pizzabodem uit.
  • Beleg de pizzabodem met de champignons en stukjes mozzarella.
  • Bestrooi met versgemalen peper en zout (en eventueel oregano).
  • Bak de pizza in enkele minuten af op een pizzasteen (of als je die niet hebt, de bakplaat) in een voorverwarmde oven op 250 graden (heteluchtoven).