Pizza Funghi
Ingrediënten:
- Pizzadeeg (zie het recept) of een kant en klare bodem
- 1 bakje champignons
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- 1 bol buffelmozzarella in plakken
- olijfolie
- Eventueel oregano
- peper
- zout
- Maak het pizzadeeg volgens de instructies in het basisrecept en zorg ervoor dat dit deeg alvast staat te rijzen, (of neem een kant en klare pizzabodem).
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons totdat deze enigszins gekrompen zijn.
- Snipper de peterselie en de knoflook fijn en voeg deze toe.
- Laat dit geheel zo’n 15 minuten garen, hierdoor zal er nog meer vocht uit de champignons verdwijnen en kunnen de smaken zicht goed verdelen.
- Rol het pizzadeeg tot een pizzabodem uit.
- Beleg de pizzabodem met de champignons en stukjes mozzarella.
- Bestrooi met versgemalen peper en zout (en eventueel oregano).
- Bak de pizza in enkele minuten af op een pizzasteen (of als je die niet hebt, de bakplaat) in een voorverwarmde oven op 250 graden (heteluchtoven).