Kruidige groentencalzone
Ingrediënten:
- 1 kleine rode ui
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- ½ eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels knoflookpuree (potje)
- 1 pakje pizza & tomato (470 g)
- 1 pakje walnootkaas (150 g)
- ½ eetlepel olie om in te vetten
- De oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Maak de ui, courgette en paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
- Schep in een kom de groenten, kruiden, olijfolie, knoflookpuree en de inhoud van het potje tomatensaus door elkaar.
- Spreid op het aanrecht het pizzadeeg uit, iets uitrollen en in twee gelijke stukken snijden.
- Leg de plakken kaas naast elkaar erop, ca. 2 cm van randen vrijhouden.
- Op de helft van elk stuk het courgettemengsel scheppen.
- De andere helft over de vulling klappen en de randen van deeg tussen duim en wijsvinger tot mooie schulprand dichtknijpen.
- Vet de bakplaat in.
- Leg de calzones erop,
- Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.