Krui­di­ge groen­te­ncal­zo­ne

Ingrediënten:
  • 1 kleine rode ui
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • ½ eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels knoflookpuree (potje)
  • 1 pakje pizza & tomato (470 g)
  • 1 pakje walnootkaas (150 g)
  • ½ eetlepel olie om in te vetten
Bereiding:
  • De oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Maak de ui, courgette en paprika schoon en snijd in kleine blokjes.
  • Schep in een kom de groenten, kruiden, olijfolie, knoflookpuree en de inhoud van het potje tomatensaus door elkaar.
  • Spreid op het aanrecht het pizzadeeg uit, iets uitrollen en in twee gelijke stukken snijden.
  • Leg de plakken kaas naast elkaar erop, ca. 2 cm van randen vrijhouden.
  • Op de helft van elk stuk het courgettemengsel scheppen.
  • De andere helft over de vulling klappen en de randen van deeg tussen duim en wijsvinger tot mooie schulprand dichtknijpen.
  • Vet de bakplaat in.
  • Leg de calzones erop,
  • Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.