Franse pizza met geroosterde paprika
Ingrediënten:
- 1 pot gegrilde rode paprika's in pot
- 2 uien
- 5 tomaten
- 1 pizzadeeg met tomatensaus
- 140 g tapenade (koelvers)
- 4 el traditionele olijfolie
- 240 g zwarte olijven in plakjes
- 150 g geraspte kaas voor pizza
- 1 zakje krulslamelange
- 1 el azijn
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Laat de paprika's laten uitlekken en vang het vocht op.
- Snijd de paprika in lange reepjes.
- Snijd het teentje knoflook uit de pot in plakjes.
- Snijd de uien in ringen.
- Snijd de tomaten in partjes.
- Rol het pizzadeeg uit op een met 1 el olie ingevette bakplaat.
- Bestrijk het deeg met de tapenade en tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg.
- Verdeel de ui, knoflook en de helft van de olijven erover.
- Leg de paprika er in een ruitpatroon op.
- Verdeel de kaas erover.
- Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.
- Meng de sla met de tomaat, rest van de olijven, 4 el paprikavocht, azijn en de rest van de olie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de pizza in 16 stukken en serveer.