Fran­se piz­za met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

Ingrediënten:
  • 1 pot gegrilde rode paprika's in pot
  • 2 uien
  • 5 tomaten
  • 1 pizzadeeg met tomatensaus
  • 140 g tapenade (koelvers)
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 240 g zwarte olijven in plakjes
  • 150 g geraspte kaas voor pizza
  • 1 zakje krulslamelange
  • 1 el azijn
Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat de paprika's laten uitlekken en vang het vocht op.
  • Snijd de paprika in lange reepjes.
  • Snijd het teentje knoflook uit de pot in plakjes.
  • Snijd de uien in ringen.
  • Snijd de tomaten in partjes.
  • Rol het pizzadeeg uit op een met 1 el olie ingevette bakplaat.
  • Bestrijk het deeg met de tapenade en tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg.
  • Verdeel de ui, knoflook en de helft van de olijven erover.
  • Leg de paprika er in een ruitpatroon op.
  • Verdeel de kaas erover.
  • Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.
  • Meng de sla met de tomaat, rest van de olijven, 4 el paprikavocht, azijn en de rest van de olie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pizza in 16 stukken en serveer.